Zorgen over uw financiën? Bezoek het spreekuur bij MWC  

datum

categorie

Nieuws

Inwoners van de gemeente Coevorden die vragen of zorgen hebben over hun financiële situatie, bijvoorbeeld omdat achterstanden dreigen, kunnen sinds kort terecht op een spreekuur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC). Het spreekuur is een initiatief van preventiemedewerkers van de gemeente Coevorden.   

Het spreekuur is om de twee weken op maandagochtend aan de Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden. Het gaat om de oneven weken. Het eerstvolgende spreekuur is op maandag 26 februari. Van 9.00 tot 11.00 uur is iedereen welkom op afspraak. Van 11.00 tot 12.00 uur is er vrije inloop. Bel voor het maken van een afspraak naar MWC via 085-2735256.   

Voor wie?  

Sissy Venema, preventiecoördinator Vroegsignalering van de gemeente Coevorden, legt uit: “Wij kunnen inwoners helpen bij vragen met betrekking tot hun financiële situatie. Bijvoorbeeld als er iets verandert in het inkomen, zoals bij een scheiding of samenwonen.” Inwoners kunnen ook op het spreekuur terecht als er beginnende achterstanden zijn. “Wij kunnen dan bijvoorbeeld helpen met het treffen van een betalingsregeling. Ook bieden wij hulp als mensen meer inzicht willen in hun financiële situatie. Denk daarbij aan het maken van een budgetplan.”   

Wie vragen heeft over gemeentelijke regelingen (zoals de Doe-mee-webwinkel, kwijtschelding belastingen en de energieregeling) is ook welkom op het spreekuur, maar de medewerkers vullen geen formulieren in. Daarvoor kan eenieder terecht bij de Stichting Invulbrigade.   

Ook voor professionals en werkgevers  

Het spreekuur is overigens niet alleen bedoeld voor inwoners, maar ook voor professionals en werkgevers. Sissy: “Denk bij professionals bijvoorbeeld aan medewerkers van een consultatiebureau of leerkrachten, maar ook aan werkgevers die bijvoorbeeld merken dat een werknemer met financiële problemen kampt.”  

De preventiemedewerkers hopen met het spreekuur meer mensen op een laagdrempelige manier te bereiken.