Wintermaanden Bespaarmarkt in Ravelijn Verbindt

datum

meer informatie

e-mailadres

categorie

Leerervaring

Op woensdagmiddag 30 november organiseerden Maatschappelijk Welzijn Coevorden en de gemeente Coevorden in wijkcentrum Ravelijn Verbindt de Wintermaanden Bespaarmarkt. Beide zijn partners in het programma Kansrijk Opgroeien. Een klein comité, bestaande uit medewerkers van deze organisaties, bedacht dat ze inwoners in de omliggende wijken willen helpen om de winter door te komen. Aanleiding was de extreem hoge energieprijzen en hoge inflatie waardoor de kosten van het levensonderhoud stijgen.

Op de markt konden inwoners, op een ongedwongen manier en in een gezellige wintersfeer, in gesprek over hun zorgen. Ze kregen persoonlijk advies over bijvoorbeeld de Doe-Mee-Webwinkel, ziektekostenverzekeringen, energiebesparing en allerlei regelingen waarvan inwoners gebruik kunnen maken, bijvoorbeeld de gemeentepolis en andere minimaregelingen. Naast de gemeente en Maatschappelijk Welzijn Coevorden, waren ook het Taalpunt, de Regiobank, de Voedselbank, De Kledingbank, de Invulhulp, SAMEN met en voor elkaar Coevorden minimahulp en de kerken aanwezig.

Schoonoord en Dalerveen

De markt werd goed bezocht en er is een mooi aantal inwoners op weg geholpen. Inmiddels zijn er gesprekken geweest om te kijken of deze markt ook in het Dorpshuis in Schoonoord en Dalerveen georganiseerd kan worden.