Wilhelminaschool in Coevorden op NOS-journaal

datum

meer informatie

Rolien Meijerink, Locatiecoördinator Wilhelminaschool

e-mailadres

rmeijerink@sg-owsa.nl

categorie

Leerervaring

NOS-journaal_Wilhelminaschool

Kansenongelijkheid ook in Coevorden

Kansenongelijkheid voor kinderen op basisscholen. Het is een onderwerp dat regelmatig voorbij komt. Deze keer in het NOS-journaal. Aanleiding was de ongelijkheid die ontstaat voor kinderen in coronatijd. De NOS ging op bezoek bij OBS de Wilhelminaschool in het gebouw van de Brede School SOM aan de Jan van Scorelstraat in Coevorden. Directeur Sandra Klok vertelt dat kansenongelijkheid niet alleen in de randstad speelt maar ook in Coevorden: ‘We hebben ook in Coevorden te maken met een taalontwikkeling achterstandsgebied. En daarnaast met de nodige jeugdzorgproblematiek’.

Leerling-ouders-school

De Wilhelminaschool besteedt veel aandacht aan de driehoek leerling-ouders-school. Ook de ouders krijgen taal, spelling en rekenen waardoor ze meer begrip krijgen voor wat er op school gebeurt en weten waarmee hun kinderen in de klas bezig zijn.

Kansen4Kinderen

Onlangs verscheen het SER rapport SER: kwaliteit onderwijs onvoldoende, corona vergroot kansenongelijkheid | NOS. Met het project Kansen4Kinderen wordt extra ingezet op het bieden van gelijke kansen voor ieder kind. Het SER rapport laat nog eens extra zien hoe belangrijk het is dat we hierin investeren. Dit project wordt na een succesvolle start in de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe (en Hardenberg), nu breder uitgerold over heel Drenthe. De Wilhelminaschool is één van de 60 basisscholen in Drenthe die meedoen aan Kansen4Kinderen.

Terugkijken

Wil je het interview terugkijken? Dat kan op NOS Gemist vanaf 8.30 minuten.