Wijkdag Lootuinen

datum

meer informatie

Saphira Laturake

e-mailadres

s.laturake@domesta.nl

categorie

Kracht van inwoners

De BSV Lootuinen, het Wijkteam Lootuinen, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, gemeente Coevorden, Jongerenwerk Coevorden, het Zorginnovatieforum (ZIF) en Domesta organiseerden op zaterdag 2 oktober 2021 de eerste Wijkdag Lootuinen.

Voor en door bewoners van de wijk

Er heerste een negatief gevoel in de wijk. Hoe worden bewoners weer trots op hun wijk? In het Wijkteam Lootuinen zitten zowel bewoners als organisaties die werkzaam zijn in de wijk. Daar presenteerde Saphira Laturake (wijkconsulent Domesta) een idee + plan van aanpak om een jaarlijks terugkerend evenement in de vorm van een fancy fair/wijkdag te organiseren. Een inclusief evenement, waarbij iedereen uit de wijk mee kan doen en niemand is uitgesloten. Hier reageerde men heel enthousiast op. Ook voor ZIF was dit een mooie kans om in contact te komen met de bewoners uit de wijk en input te halen voor hun project. Het Wijkteam pakte dit verder op. En zo werd de eerste Wijkdag Lootuinen een feit! Een dag met kraampjes en activiteiten voor jong en oud. Speciaal voor en door de bewoners van Lootuinen.

Activiteiten, kraampjes en meer

De Buurtsportcoaches hielden activiteiten voor kinderen. DJ Derk (een bewoner uit de wijk) verzorgde de muziek. De BSV Lootuinen zorgde onder andere voor de snacks en alcoholvrije drankjes. In de kraampjes zaten bewoners uit Lootuinen en een aantal organisaties die werkzaam zijn in de wijk.

Ideeën ophalen

Het ZIF was ook aanwezig. In samenwerking met een architect hoopten zij op veel informatie voor de herinrichting van het terrein aan de voormalige Wilhelminaschool aan de Van Ewijcklaan. Ze vroegen zoveel mogelijk bewoners (jong en oud) naar hun ideeën en wensen als het gaat om leefbaarheid, veiligheid en plezier en verbinding in hun wijk. Dit deden ze rondom een grote kaart van de wijk, waarop bewoners eventueel iets konden schrijven of iets plakken. Ze gebruikten kaartjes met symbolen en vragen, een wensboom (een appelboom die ZIF aan de wijk schonk) en een loterij. ZIF presenteert binnenkort de uitkomsten aan het Wijkteam Lootuinen.

Succes

We kijken terug op een mooie, gezellige 1e wijkdag Lootuinen met een mooie opkomst! Wij hopen dat dit een jaarlijks terugkerende dag wordt!