Waardevolle activiteiten tijdens Week van Lezen en Schrijven

datum

meer informatie

Marleen Herbers, coördinator Taalpunt Coevorden

e-mailadres

m.herbers@biblionetdrenthe.nl

categorie

Kracht van inwoners

De Week van Lezen en Schrijven zit er weer op. Een waardevolle week, waar ook in Coevorden aandacht aan is besteed.

Spelletjesmiddag

Bij Brede School SOM is op dinsdag 12 september een spelletjesmiddag gehouden voor zowel kinderen als hun ouders. Het was een geslaagde middag waar op een laagdrempelige manier met taal werd gespeeld. Zo kon onder meer worden meegedaan met een letterspel. Ook was er een zithoekje voor de ouders, waar zij gezellig in gesprek konden met elkaar.

Vrijwilligersavond

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Taalpunt Coevorden. Onder andere om mensen te helpen taalvaardig(er) te worden. De Week van Lezen en Schrijven was een gelegenheid bij uitstek om hen in het zonnetje te zetten en hen te bedanken voor hun inzet. Daarom werd op dinsdagavond 12 september een vrijwilligersavond gehouden in Theater De Deel in Sleen. Daar waren niet alleen de taalvrijwilligers van Taalpunt voor uitgenodigd, maar ook van Humanitas en HomeStart.

Zo’n 28 gasten genoten van het programma. Er werden twee mooie, bijzondere verhalen gedeeld, door zowel een NT1- als NT2-cursist. Zij waren zo dapper om vragen te beantwoorden die werden gesteld door Marleen Herbers, coördinator van Taalpunt Coevorden. “Ik vroeg bijvoorbeeld: wat heeft het met jou gedaan? Een van hen zei letterlijk: “Ik durf nu meer”. Het zijn soms kleine, maar heel belangrijke stapjes. Het helpt op alle manieren, ook op sociaal gebied. Ze voelen zich er sterker door. Deze verhalen maken overduidelijk hoe belangrijk het werk van onze vrijwilligers is.”

Het bekende duo Harm en Roelof bracht taalliedjes. Ook stonden uiteraard een hapje en een drankje klaar en was er ruimte voor onderling contact. De reacties na afloop waren enthousiast. De vrijwilligersavond werd zeer gewaardeerd. Ook Marleen kijkt met een goed gevoel terug. “Het was een waardevolle avond.”