Terugblik bijeenkomst Kansrijk opgroeien

datum

categorie

Nieuws

35 betrokkenen namen deel aan de bijeenkomst ‘Kansrijk opgroeien: waar staan we nu en eind 2022?’. Die was op 12 mei in Ravelijn Verbindt en bedoeld voor partners die een leidende rol hebben in de uitvoering van de doelen van het programma. Doel was om met elkaar vooruit kijken. Samen met ervaringsdeskundigen en professionals. Middagvoorzitter Anna Heijker leidde de deelnemers langs vragen als ‘Welke bijdrage levert jouw organisatie? Waar staan we eind 2022 met ons programma? En de jaren daarna?’

Na een korte toelichting op het programma door programmamanager Christa Slim gingen de deelnemers met elkaar in gesprek. Dat deden zij aan de hand van interviews filmpjes. Die kun je bekijken op het Youtube kanaal van Kansrijk opgroeien. En dat ging door tijdens het informele gedeelte. Daar was volop gelegenheid om (beter) kennis met elkaar te maken en ervaringen uit te wisselen.

Wethouder Joop Slomp – dit was zijn eerste publieke optreden als nieuwe wethouder- sloot de bijeenkomst af met een oproep om vooral samen verder te werken aan voorkomen en doorbreken van intergenerationele armoede. Het programma Kansrijk opgroeien is één van de onderdelen in het net gepresenteerde coalitieakkoord van het nieuwe college in de gemeente Coevorden.