Talenten ontdekken in FabLab Coevorden

datum

meer informatie

Kirsten Kosters, Coördinator FabLab Coevorden

e-mailadres

welkom@fablabcoevorden.nl

categorie

Leerervaring

FabLab

Kinderen, jongeren en volwassenen worden geïnspireerd in het Fablab. Door de mooie ruimte, de machines en uitdagende opdrachten. Hersenen en handen gaan aan, en het enthousiasme komt eruit. FabLab Coevorden is de plek waar je talent ontdekt.

Oefenen, aanpassen en fouten opsporen

Elke 1e en 3e woensdag van de maand is er een maak-middag voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud. En elke 2e vrijdag van de maand is er CLUB Fablab. Ze kunnen dan aan de slag met 3D printers, lasersnijders en programmeren. “Ze leren niet alleen mooie dingen maken. We leren kinderen ook aan dat je niet alles in één keer kan. Je moet oefenen, aanpassen en fouten opsporen“, aldus Kirsten Kosters, de coördinator van het FabLab.

Heel veel ideeën

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan een programma voor volwassenen. Zoals aan een basiscursus 3D printen en lasersnijden. Daarnaast zijn er heel veel ideeën voor diverse creatieve workshops zoals het maken van gepersonaliseerde taarttoppers.  Op de website van FabLab Coevorden staat het actuele aanbod.

Doe-Mee-Webwinkel

Alle activiteiten van het FabLab staan ook op de Doe-Mee-Webwinkel. Daardoor kunnen kinderen en volwassenen met een klein budget ook meedoen aan de activiteiten. Je kunt niet alleen hele mooie dingen maken in het FabLab, maar je leert daarmee ook hele belangrijke vaardigheden voor in de technologische maatschappij.

Samenwerking

Deze mooie plek is er doordat gemeente Coevorden, onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken. Met elkaar creëren ze een plek in Coevorden waar jong en oud zijn of haar technische talenten kan ontdekken en ontwikkelen.  

Regio Deal

Dit project is één van de projecten die mede door de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand komt. Binnen de Regio Deal werken verschillende partijen met elkaar samen aan het verbeteren van de welvaart in de regio. Met hart voor de regio, van elkaar leren, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen.

FabLab2