Phihezo wint Hét compliment van Drenthe, maar ook een pluim voor Petje af Zuidoost- Drenthe

datum

meer informatie

e-mailadres

categorie

Kracht van inwoners

Phihezo was de winnaar van Hét compliment van Drenthe.

De vrijwilligers van Stichting Sport en Spel Phihezo hebben van de jury ‘Hét compliment van Drenthe’ ontvangen. Bij deze waardering hoort een bedrag van 3.000 euro waarmee de stichting iets extra’s kan doen. Gedeputeerde Yvonne Turenhout reikte Hét compliment tijdens de Dag van de Vrijwilliger uit in het provinciehuis in Assen.

Al sinds 1976 zet Stichting Sport en Spel Phihezo zich in om mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking in Hoogeveen en omstreken toegang te geven tot sport en spel. Een team van maar liefst 140 vrijwilligers zet zich in om de 120 deelnemers één-op-één te begeleiden bij een breed scala aan activiteiten.

‘Aanmoedingspluim’

De andere vier finalisten, te weten Petje af Zuidoost-Drenthe, Stichting Bij de Buren, HeppieSmilde en COA Hosts, ontvingen een aanmoedigingspluim van 500 euro.

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje. In deze editie was er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘gelijke kansen’. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe en sluit natuurlijk perfect aan bij het programma Kansrijk opgroeien.

Gelijke Kansen

Gedeputeerde Yvonne Turenhout: “Het doet er niet toe waar je wieg gestaan heeft, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben enorm trots op de vrijwilligers van Phihezo en alle andere vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn onmisbaar voor dorpen, wijken en buurten. Samen werken we aan een sociale en levendig Drenthe.”