Petje af in Dalerpeel geopend

datum

meer informatie

Petje af Zuidoost-Drenthe

e-mailadres

manda.boon@petjeaf.nl

categorie

Kracht van inwoners

De deelnemers van Petje af in Dalerpeel gingen aan de slag met het bakken van een taart.

Petje af Zuidoost-Drenthe heeft vorige week een vierde locatie geopend. In MFC Het Spectrum in Dalerpeel. De opening werd verricht door burgemeester Renze Bergsma samen met deelneemster Isaa. Samen sneden ze een taart aan.

Talenten ontdekken

Petje af Zuidoost-Drenthe bestaat inmiddels 2,5 jaar en biedt een programma aan voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die hun talenten willen ontdekken door verschillende beroepsgroepen te leren kennen. 

Op zondag is er ook een groep in Coevorden, Schoonoord en Emmer-Compascuum. Dalerpeel is de eerste groep die op de woensdagmiddag start.

Banketbakken

Bij de start waren 9 talentvolle kinderen aanwezig, die door Myrthe Veuger van Mini Bakery in Sleen werden meegenomen in het vak banketbakken. “Talent zat er zeker tussen. Ik was verrast hoe mooi sommige kinderen de rozen konden opspuiten”, vertelde de bakster.

Schooldirecteur Carolina Camies is enorm blij met de samenwerking op de school in Dalerpeel. “Het is fantastisch dat wij een eigen Petje af hebben hier in ons mooie dorp.” 

Genomineerd

Dat er grote waardering is voor Petje af Zuidoost-Drenthe blijkt ook uit het feit dat het initiatief een van de vijf genomineerden is voor Hét compliment van Drenthe 2023. Met Hét compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en biedt hen de kans om iets extra’s te doen met een bedrag van 3.000 euro. Op 7 december, tijdens de Nationale Vrijwilligersdag, wordt de winnaar bekendgemaakt.

De leerlingen tonen trots de door henzelf gebakken taart.
Het officiële startmoment in Dalerpeel: samen met burgemeester Renze Bergsma de taart aansnijden.