Ouder & Kind festival schot in de roos

datum

meer informatie

Marleen Herbers

e-mailadres

m.herbers@biblionetdrenthe.nl

categorie

Leerervaring

Het Ouder & Kind festival in Coevorden was een succes. De gratis te bezoeken middag werd op 4 oktober gehouden in het kader van de Week van de Opvoeding. Er kwamen heel wat kinderen en hun ouders op af.

Knutselen, BMX’en, glittertattoos maken, ouder- en kindyoga, springen op het springkussen, schminken, lekker dansen tijdens de silent disco, het kon allemaal deze middag in De Swaneburg. Veel kinderen deden enthousiast mee met de activiteiten, terwijl ouders met elkaar en met de organisatoren van het festival in gesprek gingen.

Onder andere het letterdartbord van Taalpunt bleek zeer geliefd. Er werd flink nagedacht over de te maken woorden.

Start Kinderboekenweek

Omdat het ook de start van de Kinderboekenweek was, werd er veel over lezen en boeken gepraat. Met ouders werd gesproken over het belang van een ruime woordenschat. De Taalpuntcoördinator bracht ook laaggeletterdheid onder de aandacht. “Ik heb hierover mooie gesprekken gevoerd, met ook aandacht voor de hulp die mogelijk is als men laaggeletterdheid in de eigen omgeving signaleert. Het was een waardevolle middag voor het Taalpunt”, blikt coördinator Marleen Herberts tevreden terug.

Het Ouder & Kind festival was een gezamenlijk initiatief van de gemeente Coevorden, Icare JGZ, Maatschappelijk Welzijn Coevorden en GGD Drenthe.

Week van de Opvoeding

Het Nederlands Jeugdinstituut organiseert de Week van de Opvoeding jaarlijks. Het thema was dit jaar ‘Samen delen, samen weten’. De week draaide dan ook om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, mede-opvoeders en professionals.