Oliebollenbeslag verbindt flatbewoners

datum

meer informatie

Geert van der Heide

e-mailadres

gvanderheide@mwcoevorden.nl

categorie

Kracht van inwoners

OliebollenPoppenhare2

Sinds anderhalf jaar woont Bart Driehuizen in de Rembrandtflat in de wijk Poppenhare in Coevorden. Inmiddels heeft hij samen met een aantal andere bewoners een Bewoners-en activiteitencommissie opgericht.

“De gemeente Coevorden heeft als motto Verbindend besturen en juist verbinding vind ik ook heel belangrijk”, aldus Bart. “Door het oprichten van de Bewoners- en activiteitencommissie hopen we de bewoners in de flat met elkaar te verbinden. Zodat ze elkaar wat beter leren kennen en van elkaars situatie op de hoogte zijn. Het is gewoon zo dat mensen die elkaar kennen ook wat meer oog voor elkaar hebben. En eens gaan buurten bij een alleenstaande buurvrouw bijvoorbeeld. Of aanbieden om voor de zieke buurman wat boodschapjes te halen.”

Oliebollenactie

Een mooi idee om de saamhorigheid in de flat te bevorderen is al uitgevoerd. Samen met Domesta en Maatschappelijk Welzijn Coevorden werden er afgelopen zaterdag oliebollen gebakken voor de bewoners van de Rembrandtflat.

Helaas gooide COVID-19 wat roet in het eten (of beter gezegd in het beslag) en konden de bewoners niet samenkomen bij de tent waar de bollen werden gebakken. De oliebollen werden aan de voordeur bezorgd. Maar dat mocht de pret niet drukken en de actie werd zeer gewaardeerd.

“Een hele leuke actie”, aldus een bewoonster die de eerste zak oliebollen overhandigd krijgt. “We gaan er lekker van smullen en de rest van de bewoners vast en zeker ook!”