Nomineer voor ‘Hét Compliment van Drenthe’

datum

categorie

Nieuws

Net als de twee voorgaande jaren organiseert de provincie Drenthe ‘Hét Compliment van Drenthe’. Daarmee waardeert zij het vrijwilligerswerk door Drentse vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Het thema voor dit jaar is ‘Positieve Gezondheid’.

Aandacht voor positieve gezondheid

Dit jaar is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘positieve gezondheid’. De provincie kiest elk jaar een ander thema uit de Sociale Agenda Drenthe. Er is aandacht voor positieve gezondheid, omdat Drenthe een provincie wil zijn waar je kunt doen wat je wilt zonder belemmeringen van je gezondheid. Gedeputeerde Hans Kuipers: “Bij positieve gezondheid gaat het niet over ziekte, maar gaat het over de mensen zelf, over hun veerkracht en over wat hun leven betekenisvol maakt. Trots ben ik op de vele vrijwilligers in Drenthe. Of je je als groep inzet voor het zorgen dat mensen mee kunnen doen aan de maatschappij of je helpt anderen fit te zijn door sportactiviteiten. Alle vrijwilligers betekenen veel voor Drenthe. Samen zorgen we voor een sociale en levendige provincie.”

Ken je een mooi initiatief in de gemeente Coevorden? Een vrijwilligersorganisatie/-initiatief aanmelden kan tot en met 30 september via www.provincie.drenthe.nl/compliment. Daar vind je ook meer informatie over ‘Hét Compliment van Drenthe’.