Nog meer leesplezier dankzij nieuwe boeken

datum

meer informatie

e-mailadres

categorie

Leerervaring

Inmiddels hebben 16 basisscholen in de gemeente Coevorden hun collectie kinderboeken in de schoolbibliotheek kunnen aanvullen of vernieuwen dankzij een bijdrage uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO)-budget. Ook Brede School SOM in Coevorden. Vooral de 10-jarige Delaney en 9-jarige Marina zijn er blij mee. Maar ook Milan (11), die eigenlijk helemaal niet zo dol is op lezen, bekent dat lezen leuker is geworden met de nieuwe boekenreeksen.

Favoriet

‘Geronimo Stilton!’ Deze kinderboekenserie is veruit favoriet bij Delaney. De leerlinge van groep 6 vindt lezen heerlijk. Dat de boekencollectie op haar school kon worden uitgebreid dankzij een financiële bijdrage uit het NPO-budget vindt ze dan ook geweldig.

Marina geeft de voorkeur aan de boekenserie Isabella Maan. Als ze ziet dat er in de boekenkast een exemplaar staat dat ze nog niet heeft gelezen, pakt ze die vlug om straks mee de klas in te nemen.

Langs de klassen

De school kon, in samenwerking met de bibliotheek en de andere scholen in het pand, heel wat series inkopen. Om te weten welke boeken gemist werden, gingen enkele leerlingen de klassen rond met lijsten. Naar aanleiding daarvan is een mooie bestelling gedaan. Met daarbij titels als: Dagboek van een muts, Het leven van een loser en Kapitein onderbroek. En precies die laatste reeks leest Milan graag. De leerling uit groep 7 vertelt eigenlijk niet zo veel te lezen. “Ik vind lezen saai. Alleen voetbalboeken vind ik leuk. Maar”, voegt hij daar eerlijkheidshalve aan toe: “de nieuwe boeken helpen wel. Die maken het lezen wel leuker.”

Woordenschat neemt toe

Schooldirecteur Corine Kuper beaamt: “Ik merk dat de nieuwe boeken worden gewaardeerd. Met de nieuwe titels is de leesmotivatie gestegen. Er zijn meer kinderen die boeken lenen of ruilen. Je ziet ook dat de woordenschat verbetert omdat er meer gelezen wordt.” Een mooi resultaat!