Nieuwe podcasts Sterke Verhalen online

datum

categorie

Nieuws

Armoede is een belangrijk probleem in onze samenleving en gaat om veel meer dan een gebrek aan geld alleen. Maar beleid wordt vaak gemaakt door mensen die zelf weinig, of geen directe ervaring hebben met armoede. Daardoor past de lijst die op armoede wordt geplakt te vaak niet bij het perspectief van mensen die het ervaren.

Dat moet anders, vinden de initiatiefnemers van Sterke Verhalen. Tijd voor ervaringsdeskundigen om de lijst op te pakken en hun kijk op wat anders moet te delen. Vanuit Sterke Verhalen gebeurt dit onder andere met drie nieuwe podcasts, die te beluisteren zijn via Spotify. Daarin gaan ervaringsdeskundige Karin en armoedeonderzoeker Erik in gesprek met vier bijzondere mensen over hun ervaringsverhaal

Podcast Armoede en verslaving

René groeide op in armoede en zocht zijn sociale contacten in de coffeeshop. Later raakte René verslaafd aan harddrugs en kwam hij in de schulden. Hij is hier heel sterk weer uitgekomen.

Beluister de podcast Armoede en verslaving

Podcast Armoede en ervaringsdeskundigheid

Tamara zet zich al jaren in als ervaringsdeskundige armoede. Tamara vertelt in deze aflevering wat de kracht is van het inzetten van ervaringsdeskundigheid, en hoe volgens haar dit beter ingezet kan worden.

Beluister de podcast Armoede en ervaringsdeskundigheid

Podcast Armoede en migratieachtergrond

We horen ook het verhaal van Maryam en Nadia. Beide vrouwen hebben een migratieachtergrond en hebben armoede gekend. Ze vertellen welke obstakels ze daarin hebben gekend en wat ze mensen willen meegeven over verschillende culturen.

Beluister de podcast Armoede en migratieachtergrond

De podcasts zijn mede mogelijk gemaakt door Noorderpoort, die hiervoor haar podcastruimte en een kundige stagiair ter beschikking stelde.