Inwoners gemeente Coevorden in actie voor NL Doet

datum

meer informatie

Corrine Van der Kolk

e-mailadres

cvanderkolk@mwcoevorden.nl

categorie

Kracht van inwoners

Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart was NL Doet. Ook in de gemeente Coevorden waren er tal van activiteiten waarbij inwoners hun handen uit de mouwen staken. Dat gebeurde op de meest uiteenlopende manieren. Bijvoorbeeld in Poppenhare in de Rembrandflat. Inwoners maakten de gemeenschappelijke ruimtes schoon en in samenwerking met medewerkers van woningcorporatie Domesta en Maatschappelijk Welzijn Coevorden werden er mooie bakjes met viooltjes bij de inwoners langs de deuren gebracht. De sfeer zat er goed in!

Dat was ook het geval in Ravelijn Verbindt, het multifunctionele centrum aan de Linthorst Homanstraat in Coevorden. En er werd volop gewerkt en gekletst. Sandra Laak en Homam Aldamouni (foto) toonden trots de fors opgeknapte moestuin naast het gebouw. Homam woont in de buurt en werkt bij de gemeente Coevorden maar nam speciaal voor vandaag een vrije dag om als vrijwilliger te helpen. Binnenkort verrijst er een nieuw kas waarin de plantjes voor de moestuin opgekweekt worden. De voorbereidingen werden al getroffen.

Maar ook mbo-studenten van verschillende opleidingen hielpen mee. Zij verfden de betonnen bankjes bij Ravelijn Verbindt.  

In de Brede School Som beschilderden kinderen van groep 5/6 van de Wilhelminaschool en de Mijndert van der Thijnenschool en groep 6/7/8 van de Panta Rhei bloempotjes, die ze in de wijk uitdeelden.

Maar ook op veel andere plekken in de gemeente deden inwoners mee aan NL Doet. Bijvoorbeeld in de Oranjewijk en andere wijken in de stad Coevorden, maar ook in Wachtum waar de kantine van de ijsbaan werd geïsoleerd en in Oosterhesselen waar onderhoud werd gedaan aan de manege. Wie op www.nldoet kijkt ziet ook welke initiatieven er waren in Dalen, Dalerpeel, Dalerveen, Zwinderen, Holsloot en Geesbrug.