Geslaagde bijeenkomst Sterke verhalen

datum

meer informatie

e-mailadres

kansrijkopgroeien@coevorden.nl

categorie

Kracht van inwoners

Gisteren was in wijkcentrum Ravelijn Verbindt in Coevorden de bijeenkomst ‘Sterke verhalen – diepe dialogen’. Het was een geslaagde bijeenkomst waarbij ervaringsdeskundigen en professionals in gesprek gingen over armoede. En over aanverwante onderwerpen zoals schulden en laaggeletterdheid.

Uit de mooie gesprekken kwamen waardevolle aandachtspunten. Bijvoorbeeld dat het belangrijk is om een maatje te hebben die je vertrouwt en waar je je verhaal kwijt kunt. Dat je wordt gezien, maar ook dat je gezien mag worden. Het gevoel van eigen waarde. En dat er soms lange tijd overheen gaat voordat je over je problemen durft te praten. Hoe werken je ervaringen door in je leven en hoe kun je het voor je kinderen beter doen als dat je het zelf hebt gedaan? En dat het helemaal niet erg is als je uit onmacht een keer boos bent. En dat er soms schaamte is om voor je problemen uit te komen.

Wethouder Joop Slomp toonde zijn bewondering voor de ervaringsdeskundigen: ‘Ik vind het knap dat jullie je verhaal hier zo open vertellen en mooi dat we daarvan kunnen leren. Alles draait om mens zijn. Hoe kunnen we nu de systeemwereld en de belevingswereld van de mensen bij elkaar brengen? Er zijn al mooie voorbeelden van dat dit is gelukt’.

Coevordernieuws maakte er en mooi nieuwsbericht van. Daarin lees je meer over de bijeenkomst en je vindt er de link naar de podcasts. De cartoons die onze Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen tijdens de bijeenkomst maakte vind je binnenkort op deze website.