Feestelijke kick-off landelijk project Rijke Schooldag in Coevorden

datum

categorie

Nieuws

Op woensdag 6 maart van 11.00 tot 12.00 uur is op Brede School Som in Coevorden de feestelijke kick-off van Rijke Schooldag in de wijk Poppenhare. Dit landelijke project vergroot kansen van kinderen en helpt hen talenten te ontdekken door het aanbieden/uitbreiden van leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd op school en in de wijk. De activiteiten op school starten op 11 maart.

De kick-off is voor kinderen en ouders van de Wilhelminaschool, Panta Rhei en de Mijndert van der Thijnenschool.

Rijke Schooldag

Rijke Schooldag is een landelijk project van de Gelijke Kansen Alliantie van het ministerie van Onderwijs. Doel is om de initiatieven die er in de wijk en op scholen zijn rondom het aanbieden van leuke en uitdagende activiteiten na schooltijd verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld kennismaken met muziek, theater of een sport. Of meer leren over de natuur, koken, techniek of een beroep. Abby D., de mascotte van Rijke Schooldag, maakt de kinderen enthousiast voor de activiteiten. Meedoen aan de activiteiten is gratis.

De drie scholen die in Coevorden meedoen zijn de Wilhelminaschool, Panta Rhei en de Mijndert van der Thijnenschool. De organisaties die erbij betrokken zijn en/of activiteiten organiseren, zijn onder andere Maatschappelijk Welzijn Coevorden en Kinderwereld. Ook de gemeente is nauw betrokken.