Fantastische middag in Ravelijn Verbindt om Internationale Vrouwendag te vieren

datum

meer informatie

Corrine van der Kolk

e-mailadres

cvanderkolk@mwcoevorden.nl

categorie

Kracht van inwoners

Dinsdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. In Ravelijn Verbindt, aan de Linthorst Homanstraat in Coevorden, werd daaraan ruimschoots aandacht besteed. Dit gebeurde op initiatief van de inwoners. Zo’n 60 vrouwen wilden dit graag en organiseerden dit samen. Er kwamen ook nog eens veel bezoekers op af.

Bij elkaar komen

Tijdens de jaarlijkse Internationale Vrouwendag is er aandacht voor solidariteit onder vrouwen. Verder staat de dag in het teken van de rechten van de vrouw en het zorgen voor verbetering van de levens van meisjes en vrouwen wereldwijd. Het wordt over de hele wereld gevierd. Nu dus ook in Ravelijn Verbindt. In hun thuisland vieren vrouwen deze vrouwendag door bij elkaar te komen, met elkaar te koken, te eten en drinken, muziek te luisteren en te dansen. Dat wilden ze ook graag doen in Ravelijn Verbindt.

Kookworkshops

De vrouwen hadden zelf eten meegebracht, maar er waren ook vrouwen die ter plekke in kookworkshops lieten zien hoe zij hapjes klaarmaken. En er werd uitleg gegeven hoe je deze heerlijke hapjes zelf thuis kan klaarmaken. Daarbij werd er natuurlijk volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te proeven van andere smaken.

Doorgaan met gezamenlijk koken

Verder was er een modeshow, werden er haren gevlochten, konden de vrouwen met elkaar op de foto en werd vooral veel samen gedanst, gepraat, gelachen en gegeten. Na twee jaar corona was dit een feestje waar iedereen erg naar heeft uitgekeken!  Na afloop werd er in volle overtuiging gezegd dat ze dit volgend jaar weer gaan doen. Ook was er een groep van 7 vrouwen die de komende tijd door willen gaan met gezamenlijk koken.