Campagne om jongeren te attenderen op het gevaar van schulden

datum

categorie

Nieuws

Veel Nederlanders hebben geldzorgen. Maar ook steeds meer jongeren raken in de schulden. Het gevaar? Dat je denkt en zegt: het komt wel goed. Veel mensen en ook jongeren wachten te lang met hulp zoeken. Ook in de gemeente Coevorden horen we steeds vaker dat mensen al op jonge leeftijd schulden hebben. De druk van social media en het kiezen voor achteraf betalen kunnen hier de oorzaak van zijn. Ook zien ze soms nog niet in wat de gevolgen zijn wanneer je 18 wordt.

TikTok

De gemeente Coevorden brengst dit thema daarom onder de aandacht. Daarom hebben we de afgelopen tijd al vier korte video’s gedeeld op de social media kanalen, waaronder TikTok, van de gemeente, de Jongerenraad en de buurtsportcoaches van Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Hierin komen verschillende herkenbare financiële situaties van jongeren aan bod. Er komt nog een vierde video online waarin een jongere zijn verhaal vertelt. Ook zou het mooi zijn als er op de middelbare scholen in de gemeente aandacht aan het thema wordt besteed.

Resultaten

Alleen al op de kanalen van de gemeente zijn de filmpjes in totaal 7.181 keer bekeken. We maken nog een bredere analyse als de campagne is afgelopen.