Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Datum: 15-11-2023
Tijd: 15:30 - 17:30
Locatie: Stadstheater De Bond in Oldenzaal

Op 15 november wordt in Stadstheater De Bond in Oldenzaal de Publieksacademie Kinderarmoede gehouden.

Bestaanszekerheid, oftewel armoede, staat plotseling in het middelpunt van de politieke belangstelling. Dat is ook hard nodig. In ons rijke land gaan tienduizenden kinderen door geldgebrek van hun ouders zonder ontbijt naar school. Kan dat niet anders? Zonder pleisters plakken? Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede gaan we daarom in op preventie en opgroeien met gelijke kansen.

Op het podium en vanuit de zaal gaan ervaringsdeskundigen, wetenschappers, professionals, beleidsadviseurs, bestuurders en politici met elkaar in gesprek hoe het anders kan. Onder andere Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV, Erik Meij (Onderzoeker Armoede, Sociaal Planbureau Groningen & Trendbureau Drenthe) en Soler Berk (Commissie Sociaal Minimum) delen hun inbreng. De gesprekken staan onder leiding van Bert Eeftink, zeker regionaal ook beroemd als komiek Helligen Hendrik.

Laat ieder kind opgroeien met gelijke kansen. Het probleem is urgent. Als we het willen, kunnen we het oplossen. De bijeenkomst vindt plaats op 15 november van 15.30 tot 17.30 uur in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Aanmelden voor deelname? Dat kan via de site publieksacademie.alliantiekinderarmoede.nl