Drentse Onderwijsdag

Datum: 03-04-2024
Tijd: 14:30 - 17:30
Locatie: Wordt nog bekendgemaakt

Inge Nieuwenhuizen, burgemeester van de gemeente De Wolden en voorzitter van de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit, nodigt betrokkenen namens de Vereniging van Drentse Gemeenten, de provincie Drenthe en de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit uit voor de jaarlijkse Onderwijsdag op woensdagmiddag 3 april. Het thema is ‘Het gedrag van onze leerlingen: wanneer is het problematisch en wanneer hoort het gewoon bij hun ontwikkeling?’ Locatie: Assen of Beilen (locatie wordt nog bekendgemaakt).

Het gedrag van kinderen en jongeren kan lastig zijn en soms moeilijk te begrijpen of mee om te gaan. Het hoort bij hun ontwikkeling om uit te dagen, soms brutaal te zijn of eens helemaal geen zin te hebben in leren of naar school gaan. Gedrag kan ook problematisch zijn wanneer het tot angst, depressie of eenzaamheid leidt. Hoe gaan we daarmee om? Hoe te voorkomen dat een kind in zijn ontwikkeling stagneert?

Sprekers

Edwin Slijkhuis, onderzoeker bij Trendbureau Drenthe, presenteert de resultaten van het onderzoek naar Passende Schooladviezen. Met subsidie vanuit de Gelijke Kansen Agenda is onderzocht hoe in Drenthe de schooladviezen, de toetsadviezen en bijstellingen eruit zien en welke verschillen er zijn.

Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog en oud-onderwijzer, geeft zijn kijk op het gedrag van kinderen en jongeren. Hij doet dit vanuit twee invalshoeken: het gedrag van het individuele kind en jongere en verbindt dit met factoren in de sociale omgeving. Hij is auteur van onder andere “Sociaal vaardig” en “Er zit systeem in”.

Lucia Rijker was vier keer wereldkampioen kickboksen. Ze heeft als jongere de stap naar het kickboksen gezet vanuit haar eigen onmacht om met verdriet en boosheid om te gaan. Nu is ze coach en probeert probleemjongeren weer de regie over hun eigen leven te geven. Dit doet ze onder andere in het tv-programma Dreamschool.

Aanmelden

Aanmelden is nu al mogelijk via onderstaande button.

Ik meld mij aan voor de Drentse Onderwijsdag op 3 april 2024