Aan de slag met Positieve Gezondheid in Coevorden

Datum: 13-03-2023
Tijd: 16:00 - 20:00
Locatie: Oosterhesselen

Vóór en dóór professionals die werken in de gemeente Coevorden en
(verder) aan de slag willen met Positieve Gezondheid.

Sinds een aantal jaar werken we in Coevorden vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid. Omdat het in de zorg om meer gaat dan alleen lichamelijke gezondheid. Maar wat houdt Positieve Gezondheid precies in en werkt het concept wel zoals bedacht?
Op zowel maandag 13 maart (in Oosterhesselen, precieze locatie volgt) als donderdag 16 maart (in de Meander in Coevorden) wordt een inspiratiesessie gehouden voor en door professionals die werken in de gemeente Coevorden en (verder) aan de slag willen met Positieve Gezondheid. De beide sessies beginnen om 17.00 uur en duren tot 20.00 uur. Inloop vanaf 16.45 uur.

Agnes Schilder
De inspiratiesessie wordt verzorgd door Agnes Schilder, docent aan de Hanzehogeschool, coach en trainer. Zij is zeer geïnteresseerd in positieve psychologie en Positieve Gezondheid en vertelt daar graag over. Naast enthousiasme over het concept Positieve Gezondheid stelt zij ook kritische vragen: is het concept wel goed onderbouwd? Is deze manier van werken haalbaar voor alle doelgroepen en ook betaalbaar? Hoe pas je de theorie toe in organisaties van nu? Weten we zeker dat werken met Positieve Gezondheid effectief is? Wat heeft de afgelopen 10 jaar opgeleverd aan ervaringen en welke lessen zijn geleerd?
De avond staat in het teken van samenwerken, ontmoeten en van elkaar leren.

Opgave
Je kunt je alvast opgeven door een mail te sturen naar: info@mwcoevorden.nl