7 typologieën van wetenschapper Sanne Visser

datum

meer informatie

Corrine van der Kolk

e-mailadres

cvanderkolk@mwcoevorden.nl

categorie

Leerervaring

Sanne Visser

Het programma Kansrijk opgroeien is gebaseerd op onderzoek van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Onderzoeker Sanne Visser is betrokken bij ons programma. Zij maakte 7 typologieën van gezinnen die te maken hebben met intergenerationele armoede. Je ziet dit in de onderstaande afbeelding. Er is ook een handig filmpje waarin Sanne hierover uitleg geeft. 

Domesta

Karin Lubbers is gebiedscoördinator bij Domesta. Zij ging met de typologieën aan de slag. Karin: “Domesta is betrokken bij de Alliantie van Kracht en het programma Kansrijk opgroeien. Dit past bij ons, want betaalbaarheid is voor Domesta een heel belangrijk thema. Door deze betrokkenheid zijn wij in contact gekomen met Sanne Visser. Zij komt als onderzoeker van Armoede in de Veenkoloniën tot 7 typologieën. Haar wens was om met deze typologieën ook praktisch aan de slag te gaan. Hierover heeft zij ons benaderd. Wij werden erg enthousiast. Om de verbinding te houden met Kansrijk opgroeien heb ik contact opgenomen met de  programmamanager Christa Slim. De bedoeling is nu dat, naast onze wijkconsulenten, bespaarcoaches en incassomedewerker, ook twee mensen van het  programmateam Kansrijk opgroeien en een aantal mensen van Maatschappelijk Welzijn Coevorden aansluiten.”

Bijeenkomsten

Sanne gaat in een eerste bijeenkomst de 7 typologieën toelichten. Daarna volgen nog twee workshops waarin we proberen om dit praktisch toe te passen. Deze sessies passen in de doelen van Kansrijk opgroeien. Een belangrijk doel is de kennis van professionals over armoede te vergroten. Hoe armoede te herkennen en hoe hiermee om te gaan. Naar aanleiding van de ervaringen bij Domesta en Maatschappelijk Welzijn Coevorden wordt gekeken hoe de kennis met een bredere groep kan worden gedeeld.